Hammarborrning används för borrning i solitt berg, i mark med stenblock men även genom andra hinder, till exempel grundmurar av sten och betong. Användningsområdena för metoden är många men vi är specialiserade på rördrivning i samband med ledningsbyggnader!

Hammarborrning innebär att en trycklufthammare slår en roterande borrkrona, försedd med hårdmetalltänder, genom berget, marken eller betongen.

I samband med rördrivning används hammarborrning då man misstänker att det kan finnas hinder som stenblock eller morän. Hammarborrning kan utföras med stor noggrannhet. Vår utrustning klarar dimensioner upp till 324mm och är kompakt byggd för att minska schaktgropar. Detta passar sig väl på mindre el- och fiberjobb men även på VA-jobb där schakterna ofta blir djupa, läs mer om gropmåtten här >

Riggtech med sin personal är stolta över kunskapsbanken inom området hammarborrning då vi har lång erfarenhet av svåra projekt. Vi har även utvecklat ett upplägg som gör jobben snabbare att utföra med mindre kostnader för beställaren.

Kontakta oss

Låter det intressant? Kontakta oss för mer information.

Använd kontaktformuläret via länken eller slå oss en signal redan idag så återkommer vi med en offert till dig inom kort.
Kontakta oss